Join for Joy

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Internationale hulp en mensenrechten

Join for Joy

Join for Joy Doelstelling

Voor een kind is "spel" van hetzelfde belang als scholing en opvoeding. Door te sporten en te spelen leren kinderen samenwerken, het beste uit zichzelf te halen en spelenderwijs hun talenten te ontwikkelen.

Activiteiten

In samenwerking met lokale partner organisaties ondersteunt Join for Joy basisscholen in de rurale gebieden van Kenia, Oeganda en Zambia met training en expertise bij het implementeren van een Sport en spel programma.

Uit onderzoek is gebleken dat de implementatie van het Sport en spel programma kinderen motiveert om naar school te komen. Het programma geeft kinderen meer energie en zorgt voor meer concentratie in de lessen. Kinderen hebben meer zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en meisjes worden weerbaarder. Ook verkleint samen sporten de afstand tussen leraar en kind waardoor eventuele problemen die kinderen hebben makkelijker bespreekbaar worden.

Binnen het Sport en spel programma van Join for Joy worden sportieve activiteiten aangevuld met lessen over, empowerment, bewustwording en gezondheid met het oog op de sociale vaardigheden van de kinderen, die hen helpen beter om te gaan met de uitdagingen van hun dagelijks leven.

Geven aan Join for Joy?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
Join for Joy?