MECVS Nederland

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Gezondheid

MECVS Nederland

MECVS Nederland Doelstelling

Als kenniscentrum voor ME/CVS bij te dragen aan het delen van informatie, kennis en ervaring. Vanuit ons netwerk een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Met toewijding, onafhankelijkheid, integriteit en een open houding werken wij voortdurend aan het bereiken van onze doelstellingen.

Activiteiten

  • Het wekken van belangstelling voor de bestrijding van de ziekte ME/CVS bij het algemeen publiek, specifieke doelgroepen, medici en andere relevante hulpverleners door voorlichting, lezingen, het stimuleren van cursussen en het periodiek uitgeven van het stichtingsorgaan MEdium.
  • Het bieden van mogelijkheden voor onderlinge contacten en de uitwisseling van ervaringen tussen patiënten, hun partners, verwanten en hun naaste omgeving, mede door het opzetten en in standhouden van lotgenotencontactgroepen in het land.
  • Het aanmoedigen van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en behandeling van de verschillende verschijningsvormen van ME/CVS en van de gevolgen daarvan, in medisch psychologisch en sociaal opzicht.
  • Het bevorderen van onderwijs en het verspreiden van kennis inzake ME/CVS via het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, alsmede de universiteiten en andere daarvoor in aanmerking komende instituten, en van al datgene, dat verder een betere kennis omtrent en doelmatige bestrijding van ME/CVS, alsmede de oplossing en/of verlichting van de gevolgen daarvan, kan bevorderen.
  • Het zoeken van samenwerking met soortgelijke organisaties in het buitenland, werkzaam in het belang van de ME/CVS bestrijding, en voorts door alle andere wettige middelen.

Geven aan MECVS Nederland?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
MECVS Nederland?

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief