World Animal Protection

Dieren

World Animal Protection

World Animal Protection Doelstelling

World Animal Protection is al decennialang actief om dieren te beschermen, wereldwijd. Samen met onze supporters zetten we ons in voor een wereld waarin dieren gezien worden als wezens met gevoel, en niet als producten. Want dieren kunnen pijn voelen en boosheid ervaren. Ze kennen blijdschap en vriendschap. We laten mensen zien dat we anders met dieren om moeten gaan en we spreken overheden en bedrijven aan op hun verantwoordelijkheid. Samen veranderen we de levens van grote aantallen dieren.

We richten ons op het veranderen van industrieën waar grote aantallen dieren door lijden. Zo zetten we ons in voor wilde dieren die door mensen uitgebuit worden in de toeristenindustrie en dieren in de intensieve vee-industrie.

Activiteiten

We helpen dieren in het wild
Olifantenmoeders en hun kalven worden wreed van elkaar gescheiden. Tijgers lopen eindeloos rondjes in hun veel te kleine kooien. Dolfijnen zwemmen doelloos rond in betonnen badjes. Dieren in de toeristenindustrie worden mishandeld en gedwongen om (soms zelfs letterlijk) te dansen naar de pijpen van de mens. Daarom zetten we ons al jaren in voor wilde dieren die worden gebruikt ter vermaak van mensen. We helpen beren- en olifantenopvangplekken waar getraumatiseerde dieren worden opgevangen en voeren campagnes tegen de wereldwijde handel in wilde dieren. We doen onderzoek, brengen misstanden aan de kaak en motiveren reisorganisaties tot diervriendelijk toerisme. Ook komen we in actie tegen het gebruik van dieren voor medicijnen, zoals de berengalindustrie.

We helpen dieren in de veehouderij
Tachtig miljard dieren worden elk jaar verzwolgen door de wereldwijde vee-industrie. Het overgrote deel van deze dieren heeft een kort, miserabel bestaan, met stress, frustratie, pijn en verveling. Moedervarkens kunnen niet opstaan of omdraaien in hun krappe kraamkooi. Bij jonge biggetjes wordt de krulstaart afgeknipt, zonder enige verdoving. En legkippen hebben slechts een A4’tje aan ruimte. Deze dieren worden gezien als productiemachines. En niet als dieren met gevoel. Wij komen voor ze op en geven ze een stem. Dit doen we door samen te werken met internationale organisaties, regeringen en bedrijven om beleid te veranderen. En we mobiliseren het publiek om te kiezen voor beter dierenwelzijn.

Geven aan World Animal Protection?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
World Animal Protection

Vrijwilligers aan het woord

Ik heb altijd het gevoel gehad: zoals wij mensen met dieren omgaan, is echt niet oké

Jos van den Biggelaar, Actief bij World Animal Protection sinds 2020

Lees het hele verhaal

Meer weten over
World Animal Protection?