Dat krijgen we samen voor elkaar!

Diabetes Fonds

Dat krijgen we samen voor elkaar!

Iedereen kan diabetes krijgen, ongeacht leeftijd, leefstijl of achtergrond. 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen er 1.000 nieuwe mensen bij. Daarmee is diabetes een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd. Met diabetes valt niet 'prima te leven', zoals vaak wordt gedacht. Integendeel, diabetes is vaak het begin van allerlei ernstige gezondheidsproblemen.

Samen maken we het verschil

Een wereld met minder diabetes kunnen we niet alleen voor elkaar krijgen. Mensen met diabetes en hun naasten helpen ons actief door hun ervaringen, wensen en vragen te delen, in actie te komen en ons op allerlei manieren te steunen. Zo maken we samen impact en gaan we voor een diabetesvrije generatie. Hieronder twee voorbeelden van initiatieven om het leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Diabetestype1.nl

Als antwoord op de uitwisseling- en informatiebehoefte rondom diabetes type 1, is diabetestype1.nl opgericht. Bezoekers van deze online community vinden actuele informatie over onderzoeken, behandelingen, complicaties en het dagelijks leven met diabetes type 1. Ook kunnen ze met elkaar in gesprek gaan, ervaringen delen en vragen stellen. In 2020 gaf bijna de helft van de bezoekers aan dat de informatie en het onderlinge contact bijdragen aan een beter leven met diabetes.

Het Beste Diabetesidee

Het Beste Diabetesidee is bedoeld om de gezondheid of het van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen met een goed idee of praktische oplossing kan een idee inzenden. Het Diabetes Fonds helpt deze ideeën werkelijkheid worden en investeert in de beste ideeën die direct een positieve invloed hebben op mensen met diabetes. Een jury kiest een of meerdere winnaars uit. Zij ontvangen financiële steun zodat de beste ideeën worden uitgevoerd.

Dat krijgen we samen voor elkaar! Diabetes Fonds

Iedereen vrij van diabetes