Niet alleen maar prachtige bergen

Stichting Nepal

Niet alleen maar prachtige bergen

Nepal is een land met een rijke cultuur en geschiedenis gelegen in Zuid-Azië tussen India en Tibet. Hoewel het land bekend staat om zijn prachtige bergen, waaronder de Mount Everest, en bergachtige landschappen, leven veel van de inwoners in armoede en kwetsbare situaties. De armoede in Nepal is vooral hoog in landelijke gebieden en onder minderheidsgroepen. In 2015 nog werd het land getroffen door een ernstige aardbeving die veel schade aanrichtte en veel mensen dakloos maakte. Deze ramp maakte de situatie voor veel Nepalezen nog kwetsbaarder.

100% project

Het gebrek aan basisfaciliteiten voor hygiëne in scholen voorkomt dat veel meisjes een vergelijkbaar onderwijs krijgen als hun mannelijke leeftijdsgenoten. Door de illegale en discriminerende praktijk van chhaupadi, waarbij vrouwen en meisjes tijdens hun menstruatie worden verbannen uit hun huizen en scholen, worden jonge meisjes 25% van hun leven beroofd van onderwijs. En veel meisjes uit de armste gezinnen missen het onderwijs helemaal.

Samen met The Nepal Trust en Stichting Wilde Ganzen werken we samen aan het project 100%. Met als doel meisjes 100% naar school te laten gaan. Dit doen we door het onderwijzen van jongens en mannen over menstruatie en hiermee hun houding te veranderen. Ook wordt er gewerkt aan de bouw van faciliteiten, zoals verbrandingsinstallaties voor sanitair afval, waterkranen, wasbakken, verbouwing van toiletten en waterleidingssystemen in scholen.

Met de inzet van het 100% girls project helpen we taboes te doorbreken en het onderwijs voor meisjes te verbeteren.

Niet alleen maar prachtige bergen Stichting Nepal

Sinds 1992 zet Stichting Nepal zich in voor de kwetsbaren in de Nepalese maatschappij. Denk aan kinderen, wezen, vrouwen zonder opleiding en ouderen.
Dit doen we door onderwijs en gezondheidszorg mogelijk te maken en te stimuleren, bovendien helpen we speciale groepen, zoals gehandicapten, doven en autisten. Ook ontwikkeling van biologische landbouw zit in ons pakket alsmede programma’s die het milieu beschermen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief