Vitaler oud worden met oldstars sport

Nationaal Ouderenfonds

Vitaler oud worden met oldstars sport

Door OldStars Sport voldoen senioren vaker aan beweegrichtlijnen, hebben ze een zinvolle tijdsbesteding én een groter netwerk. Inmiddels zijn er meer dan 650 sportverenigingen aangesloten bij OldStars Sport en zijn er meer dan 13.000 deelnemers. Deze verenigingen bieden een laagdrempelig trainingsaanbod voor senioren van 65 jaar en ouder, met aangepaste spelvormen, veelzijdig bewegen en gezelligheid.
Dankzij de bottom-up aanpak bij het opstarten van lokale initiatieven, zijn mensen uit de doelgroep meteen betrokken. Ze besluiten zelf op welke manier het aanbod wordt vormgegeven, op welke dag en tijdstip en hoe ze het sociale gedeelte invullen. Binnen OldStars teams zorgen mensen voor elkaar, helpen ze elkaar en spreken elkaar ook buiten de vereniging om. OldStars Sport wordt duurzaam geborgd doordat de doelgroep zelf ook het initiatief draaiende houdt.

Vitaler oud worden met oldstars sport Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds richt zich op het welzijn van kwetsbare ouderen. Daarbij staat de bestrijding van eenzaamheid centraal. Met onze diensten en activiteiten willen wij sociale contacten bevorderen en zorgen dat ouderen langer zelfstandig blijven. Zo proberen we te zorgen voor een gelukkigere oude dag voor vele ouderen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief