KNRM

Welzijn

KNRM

KNRM Doelstelling

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), opgericht in 1824, is een zelfstandig opererend goed doel. De missie van de KNRM is redden, helpen en voorkomen van slachtoffers op zee en het ruime binnenwater, 24/7 en onder alle omstandigheden. Dit kunnen watersporters zijn, maar ook slachtoffers in de beroepsvaart en vanuit offshore activiteiten.

Activiteiten

In opdracht van de Nederlandse Kustwacht komt de KNRM in actie. Het gaat hierbij om redden (Search And Rescue -SAR- taken) en helpen van mensen en dieren op de Nederlandse kustwateren en het ruime binnenwater van het IJsselmeer, Markermeer, de Randmeren en de wateren langs de Zuid Hollandse en Zeeuwse eilanden. Dit doet de KNRM vanuit 45 reddingstations en kosteloos, dankzij de inzet van bijna 1400 professionele vrijwilligers en de vrijwillige bijdrage van ruim 100.000 betrokken donateurs en bedrijven.

De kennis die we hebben van risico’s en ongelukken op het water, delen we met anderen, om slachtoffers te voorkomen en de artsen van de Radio Medische Dienst (RMD), bieden kosteloos advies aan bemanningen van zeeschepen of jachten, waar ook ter wereld, bij ernstige ongelukken of ziekte aan boord.

Geven aan KNRM?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
KNRM

Vrijwilligers aan het woord

'Bij menigeen zag je de tranen over de wangen rollen'

Jan Balk, Sinds de oprichting van het reddingstation Elburg actief bij de KNRM

Lees het hele verhaal

Meer weten over
KNRM?