KNRM redt jaarlijks 4000 mensen op zee of het ruime binnenwater

KNRM

KNRM redt jaarlijks 4000 mensen op zee of het ruime binnenwater

Zodra de Kustwacht hulp inroept, laten de KNRM-vrijwilligers hun betaalde werk of privé-activiteiten vallen om in actie te komen. De KNRM is trots op haar 1400 onbetaalde vrijwilligers die 24/7 paraat staan om mensen in nood te helpen op zee en het ruime binnenwater. Jaarlijks varen ze 2500 keer uit vanuit 45 reddingstations en bieden hulp aan 4000 mensen. De professioneel opgeleide en getrainde vrijwilligers zijn de helden die dit mogelijk maken.

Vrijwilligers zeggen: “Mensen helpen, dat doe ik graag. Als de pieper gaat, laat ik alles los. En mensen die geholpen worden, hebben zoveel waardering. Op verjaardagen is het ook iets wat je zegt: ik zit bij de KNRM, dat is écht heel gaaf!”

KNRM redt jaarlijks 4000 mensen op zee of het ruime binnenwater KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), opgericht in 1824, is een zelfstandig opererend goed doel. De missie van de KNRM is redden, helpen en voorkomen van slachtoffers op zee en het ruime binnenwater, 24/7 en onder alle omstandigheden. Dit kunnen watersporters zijn, maar ook slachtoffers in de beroepsvaart en vanuit offshore activiteiten.