Longfonds

  • Lid van Goede Doelen Nederland
  • Deelname aan Mijn Eenmalige gift

Gezondheid

Longfonds

Longfonds Doelstelling

Voor de meeste mensen is ademhalen heel gewoon. Toch zijn er meer dan een miljoen mensen in Nederland met een longziekte. En voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen, voor en met iedereen. We maken onderzoek mogelijk, we pakken vieze lucht aan en we doen er alles aan om kinderen rookvrij op te laten groeien. We komen op voor de beste zorg voor longpatiënten, en voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Activiteiten

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons werk. Astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten. Dat zijn onze dromen. Met steun van donateurs proberen we deze dromen waar te maken. En met succes! In bijna 60 jaar maakte het Longfonds groot verschil in de wetenschap.

Mensen willen steeds meer regie nemen, maken bewust eigen keuzen en nemen een actieve rol in hun gezondheid. Wij bieden longpatiënten handvaten om een zinvol leven te leiden ondanks hun ziekte.

Onze longen hebben direct contact met stoffen die grote gezondheidsschade kunnen veroorzaken. Denk aan fijnstof en rook. Dit geldt niet alleen voor mensen met een longziekte, maar ook voor mensen met gezonde longen. Deze onderwerpen zetten we op de kaart in Nederland om gelijkgestemden aan elkaar te binden en te activeren in de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

De kracht van het Longfonds is dat zij de ervaring van de longpatiënten ophaalt, deelt en vermenigvuldigt. Resultaten bereiken we door samen te werken; gezond of ziek, leek of professional, onbetaalde of betaalde medewerker. We omarmen nieuwe lokale en landelijke initiatieven en verbinden belanghebbenden met elkaar

Geven aan Longfonds?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
Longfonds

Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilligerswerk doen kan ik iedereen aanraden

Arja van Sonderen, is vrijwilliger bij het Longfonds in de LED-groep en werkt als consulent

Lees het hele verhaal