Nederlands Openluchtmuseum

Kunst en cultuur

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum Doelstelling

Al meer dan honderd jaar krijg je in het Nederlands Openluchtmuseum een inkijkje in het dagelijks leven van inwoners van Nederland. Je maakt kennis met mensen uit alle windstreken, in alle dimensies van het leven. Jaarlijks genieten honderdduizenden bezoekers van jong tot oud van de verhalen, tradities, gebouwen, voorwerpen, planten en gewassen die in relatie staan tot het dagelijks leven in Nederland. Vanuit de overtuiging dat geschiedenis ons kan verbinden, willen we bezoekers inzicht geven in (gedeelde) geschiedenis. Met levendige presentaties maakt het museum geschiedenis relevant, voor nu en morgen.

Activiteiten

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maakt met levendige en interactieve presentaties geschiedenis toegankelijk en aantrekkelijk voor een groot en breed publiek. Om dit te kunnen doen verzamelen en bewaren wij verhalen, tradities, gebouwen, voorwerpen, planten en gewassen die in relatie staan tot het dagelijks leven in Nederland.

Het museum is ook de thuisbasis voor het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en ondersteunt erfgoedgemeenschappen in het Koninkrijk der Nederlanden in de borging van hun immaterieel erfgoed.

Geven aan Nederlands Openluchtmuseum?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
Openluchtmuseum

Vrijwilligers aan het woord

Het sociale van de tramfunctie trekt mij enorm

Nik Pelgrim, Actief bij het Nederlands Openluchtmuseum sinds 2022

Lees het hele verhaal

Meer weten over
Nederlands Openluchtmuseum?