Plastic Soup Foundation

Natuur en milieu

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation Doelstelling

De Plastic Soup Foundation heeft het bestrijden van de plasticsoep tot haar ultieme doel gemaakt. Dat doen we door zoveel mogelijk bronnen van plasticsoep te stoppen. Vaak zijn die bronnen dichtbij. Denk bijvoorbeeld aan vezelverlies van synthetische kleding of microplastics in cosmetica. De bron, dat zijn we zelf. Dus kunnen we er ook iets aan doen.

Activiteiten

De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en sociale media. Naast aandacht voor plastic in ons water, is er ook veel aandacht voor plastic en menselijke gezondheid. Plastic Soup Foundation heeft twee apps ontwikkeld: Beat the Microbead en My Little Plastic Footprint. Met de eerste app kunnen consumenten checken of er microplastics in verzorgings- of make-up producten zit. My Little Plastic Footprint biedt consumenten een plastic dieet op maat.

Plastic Soup Foundation verzorgt bovendien regelmatig gastlessen voor basisscholen, en ontwikkelde een digitaal educatiepakket dat in 2018/19 is besteld door 1/3 van alle scholen in Nederland.
Uiteraard stimuleert Plastic Soup Foundation ook alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden.

Geven aan Plastic Soup Foundation?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Impactverhalen

Juridische stappen van Plastic Soup Foundation tegen vervuiling nurdles succesvol

Plastic Soup Foundation

Lees het hele verhaal
Plastic Soup Foundation

Meer weten over
Plastic Soup Foundation?