VluchtelingenWerk Nederland

  • Lid van Goede Doelen Nederland
  • Deelname aan Mijn Eenmalige gift

Welzijn

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland Doelstelling

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Vluchtelingen zijn op de vlucht voor onderdrukking, oorlog of vervolging. Op zoek naar veiligheid zien ze geen andere mogelijkheid dan alles wat hen lief en dierbaar is achter te laten voor een onzekere toekomst. In Nederland kunnen zij rekenen op de steun van VluchtelingenWerk.

Vluchtelingen die in Nederland bescherming zoeken, zijn hier wel veilig, maar hebben verder helemaal niets. Geen familie, geen huis, geen zekerheid. Maar dankzij de steun van 13.000 vrijwilligers en ruim 900 betaalde krachten van VluchtelingenWerk staan zij er niet alleen voor.

Activiteiten

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen in Nederland op de volgende manieren:

  • Individuele hulp bij de asielprocedure: VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen tijdens de asielprocedure met voorlichting, juridische begeleiding en een luisterend oor.
  • Begeleiding bij het opbouwen van een nieuw bestaan: Vluchtelingen die in ons land mogen blijven, willen graag integreren. Maar een nieuw bestaan opbouwen is niet eenvoudig. Daarom maken onze vrijwilligers vluchtelingen wegwijs in de samenleving.
  • Opkomen voor de belangen van vluchtelingen: door lobby bij de regering voor een beter en humaner asiel- en integratiebeleid en door draagvlak in de samenleving voor vluchtelingen te vergroten, bijvoorbeeld door campagnes en door voorlichting te geven op scholen.

Geven aan VluchtelingenWerk Nederland?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
VluchtelingenWerk Nederland

Vrijwilligers aan het woord

'Vluchtelingen moesten alles achterlaten'

Anush, actief bij VluchtelingenWerk

Lees het hele verhaal

Impactverhalen

Refugeehelp vergroot de veerkracht en integratie van Oekraïense vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland

Lees het hele verhaal
VluchtelingenWerk Nederland

Meer weten over
VluchtelingenWerk Nederland?

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief