Alice werd blind, maar bleef dromen

woord en Daad

Alice werd blind, maar bleef dromen

Opeens merk je dat alles om je heen instort. Je kunt niets meer zien. Je kunt niets meer doen. Plotseling staat alles stil.’ Alice Ouédraogo (35) werd als tiener blind. Zeker in Burkina Faso is het hebben van een beperking heel moeilijk.

Alice vertelt: ‘Veel gezinnen sluiten je buiten en laten je in de steek. Gelukkig heeft mijn familie dat nooit gedaan, maar ik liep wel tegen veel uitdagingen aan. Ik zag hoe moeilijk het was om een opleiding te volgen en een baan te krijgen als je een fysieke beperking had. En dus ben ik gestart met een bedrijf waar mensen zonder opleiding een vak kunnen leren en vervolgens aan de slag kunnen. Op die manier komen ze vooruit in een maatschappij die hen al wilde afschrijven.’

De ambitieuze Alice zette een bedrijf op waar mensen met een beperking kunnen leren weven en kleden maken. Dankzij een lening van Job Booster kon ze een grote groep vrouwen opleiden. Tegen de stroom van geweld, armoede en uitsluiting in wil Alice jonge mannen en vrouwen op weg helpen naar een betere toekomst. We delen haar verhaal van hoop. Én we delen hun ambitie!

Je vindt hier meer over dit prachtige programma en in deze mooie video.

Alice werd blind, maar bleef dromen Woord en Daad

Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan nieuwe kansen en duurzame verandering voor mensen in armoede. Woord en Daad verbindt.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief