Dakloze mensen krijgen een (minder stereotiepe) gezicht

Kansfonds

Dakloze mensen krijgen een (minder stereotiepe) gezicht

Nieuw onderzoek toont aan dat het stereotiepe beeld van een alleenstaande verwarde man van middelbare leeftijd met psychische en/of verslavingsproblematiek op een bankje in het park achterhaald is.

Voor het eerst in Nederland heeft Kansfonds in samenwerking met de Hogeschool Utrecht de ETHOS telling van dakloze mensen in Noordoost-Brabant uitgevoerd en hebben 55 gemeenten zich aangemeld voor de tweede ronde van de ETHOS telling.

Kansfonds streeft naar beter beleid om dakloosheid te voorkomen en uit te bannen door inzicht te verschaffen in de omvang en aard van het probleem. En door de mens achter het probleem een gezicht te geven en dakloosheid op de agenda te zetten van de (lokale) politiek.

Dakloze mensen krijgen een (minder stereotiepe) gezicht Kansfonds

Niemand kan zonder thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar.