De crisis in Kameroen: hoe wij helpen

Stichting Vluchteling

De crisis in Kameroen: hoe wij helpen

Kameroen staat bekend als een vreedzaam land. Toch is daar nu één van de snelst groeiende vluchtelingencrises in Afrika gaande. De nood in Kameroen is nog nooit zo hoog geweest. Door aanhoudend geweld worden steeds meer regio’s onveilig. Ruim 6 miljoen mensen zijn afhankelijk van hulp, het land telt 1,2 miljoen ontheemden en vluchtelingen. Stichting Vluchteling biedt directe hulp en bescherming aan ontheemden, terugkerende vluchtelingen en gastgezinnen.

Kameroen is een vergeten en uiterst complexe crisis die miljoenen mensen treft. In het noorden voert Boko Haram vanuit Nigeria aanvallen uit. In het oosten worden honderdduizenden vluchtelingen uit het door geweld verscheurde buurland Centraal Afrikaanse Republiek opgevangen. In de Engelstalige regio sloegen meer dan een half miljoen mensen op de vlucht voor gewapende groepen die met het leger strijden voor afscheiding. En natuurlijk is er nu ook de uitbraak van corona.

Onze teams bieden hulp

Stichting Vluchteling biedt directe hulp en bescherming aan ontheemden, terugkerende vluchtelingen en gastgezinnen. Zo delen we 1.000 hygiëne pakketten uit aan vrouwen en meisjes met o.a. maandverband, ondergoed, een handdoek, emmer en zeep. En krijgen 1.000 zwangere vrouwen en net bevallen moeders een kraampakket met o.a. babykleertjes, een deken en herbruikbare luiers. En ontvangen 2.100 kwetsbare personen pakketten met basisartikelen met o.a. een slaapmat, pannen, borden en een klamboe.

Meer informatie over onze hulp in Kameroen.

De crisis in Kameroen: hoe wij helpen Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling biedt levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief