De plus van Diabetes+: ontmoeting en herkenning

Diabetes+

De plus van Diabetes+: ontmoeting en herkenning

Iedereen kan type 1 diabetes krijgen, jong of oud. Eén ding is zeker: na de diagnose staat je wereld op z'n kop. Je hebt ineens een ziekte voor de rest van je leven. Diabetes+ laat zien dat je ook met type 1 diabetes het beste uit het leven kunt halen. We bieden een warm bad waarin mensen met type 1 zich begrepen voelen. Een plek waar je terechtkunt als je het even niet meer weet en waar je kennis en ervaringen opdoet van andere mensen in dezelfde situatie. Mensen met type 1 diabetes en iedereen om hen heen: van ouders en partners tot vrienden en collega's. 'Ik ben vaak bang dat mensen niet voorbij mijn diabetes kunnen kijken', is een van de uitspraken in onze Diabetes+ Academy.

Diabetes+ Academy

De Academy bestaat uit praktische informatie en inspirerende video's waarin mensen met type 1 diabetes een kwetsbaar kijkje geven in hun leven en de worsteling die type 1 diabetes zo is. Het delen van ervaringen is van levensbelang bij type 1 diabetes, want leven met deze ziekte is een leven lang leren. Daarom hebben we SportBuddy's, PompBuddy's en OuderBuddy's. Dit zijn allemaal mensen met type 1 diabetes en ouders van kinderen met type 1 diabetes die hun ervaringen delen als het gaat om sporten, het kiezen van een insulinepomp of het omgaan met een kind met diabetes.

'Sporten zorgde bij mij voor grote frustraties. Door een paar gesprekken met mijn SportBuddy kan ik weer verder', is een van de reacties die we krijgen. Impact maken in het dagelijks leven van mensen met type 1 diabetes: dat is wat we doen. Online en door mensen echt bij elkaar te brengen op onze evenementen. Daar zetten we belangrijke thema's uit het leven met type 1 diabetes centraal, zoals omgaan met de mentale impact. Maar het belangrijkste is de ontmoeting tussen mensen die je verder kunnen helpen. Jezelf herkennen in de woorden van een ander. Dat maakt de grote plus van Diabetes+.

De plus van Diabetes+: ontmoeting en herkenning Diabetes+

Diabetes+ wil ervoor zorgen dat mensen met type 1, los van leeftijd, afkomst, gender, behoefte of knowhow, zich gehoord, begrepen en (h)erkend voelen. Zodat ze volop mee kunnen doen in de maatschappij en (beter) voor zichzelf op kunnen komen en doelen behalen.