Een maatje voor iedereen die even wat hulp nodig heeft

Humanitas

Een maatje voor iedereen die even wat hulp nodig heeft

Bij vrijwilligersorganisatie Humanitas helpen de vrijwilligers mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Dit doen ze door naast de deelnemers te staan met praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. Zo zijn ze echt maatjes waar de deelnemers wat aan hebben.

Zoals Tamara en Herman. Tamara zat alleen thuis, het was uit met haar ex en ze werd eenzaam. “Ik had echt iets nodig wat me daaruit zou trekken, al had ik dat zelf misschien nog niet helemaal door.”

Het was Herman die Tamara uit haar isolement haalde. Als vrijwilliger bij Humanitas was hij een jaar lang haar maatje en wandelden ze veel samen. Tamara: “Herman is een man waar ik op kan bouwen, het is zo fijn om zo iemand in je leven te hebben!” Herman: “Het allermooiste is als je op een gegeven moment resultaat ziet en de ander weer beter in het leven komt te staan. Ik kon wel juichen toen ik zag dat het weer beter met haar ging en allerlei activiteiten ontplooide. Het is zo fijn om mensen te helpen. Ik ervaar het als heel dankbaar werk.” En Tamara? Die is inmiddels zelf ook vrijwilliger bij Humanitas!

beeld: Roy Beusker fotografie

Een maatje voor iedereen die even wat hulp nodig heeft Humanitas

Vereniging Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt de vrijwilligersorganisatie in diensten van-mens-tot-mens op het gebied van welzijn en zorg. De vrijwilligers bieden uiteenlopende soorten hulp. Zo zijn ze maatjes voor eenzame mensen of bieden ze een luisterend oor aan iemand die een verlies heeft geleden. Ook ondersteunen ze vluchtelingen, (ex)-gedetineerden en gezinnen die behoefte hebben aan opvoedingsondersteuning.