Innovatie op mentaal en fysiek welzijn voor de jeugd

Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis

Innovatie op mentaal en fysiek welzijn voor de jeugd

Dit voorbeeld laat zien hoe met hulp van een goed doel nieuwe interventies ontstaan die problemen aanpakken waar nog geen oplossing voor is.
Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en Erasmus Universiteit ontwikkelden de Grow It! app met steun van de Stichting Vrienden van het Sophia.

Veel chronisch zieke jongeren hebben te maken met gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress. Met deze app krijgen deze jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar via een game inzicht in hoe ze zich voelen. De app is ook ingezet in corona-tijd. Het helpt de mentale gezondheid en veerkracht van jongeren te versterken. Wat deze app verder bijzonder maakt, is dat de verzamelde gegevens van gebruikers, met hun toestemming, worden benut voor wetenschappelijk onderzoek over mentaal welzijn onder jongeren.

Innovatie op mentaal en fysiek welzijn voor de jeugd Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar de werkelijkheid is anders. De overheid en zorgverzekeraars dragen bij aan de financiering van behandelingen. Maar voor onderzoek, innovatieve projecten en voorzieningen voor patiënten en familie zijn aanvullende middelen nodig. Stichting Vrienden van het Sophia zet zich hier voor in.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief