Op weg naar een Rookvrije Generatie!

KWF

Op weg naar een Rookvrije Generatie!

Dankzij de Rookvrije Generatie is roken niet langer ‘normaal’.

KWF, de Hartstichting en het Longfonds zijn er met hun initiatief in geslaagd de noodzaak tot het beschermen van kinderen tegen de gezondheidsrisico’s door roken te agenderen en zij hebben de politiek, maatschappelijke partijen en bedrijven tot het treffen van maatregelen kunnen bewegen.

Dit heeft niet alleen gezorgd voor een rookvrije omgeving op steeds meer plekken, maar ook voor een duidelijke normverandering in de samenleving. Het draagvlak voor de Rookvrije Generatie en de maatregelen die nodig zijn om dat te gaan realiseren zijn sterk gestegen. En met resultaat: Nederland is in 2023 zeker 2500 rookvrije sport- en speelomgevingen rijk (dat waren er twee in 2015) en tabak en aanverwante producten zijn steeds minder aantrekkelijk en toegankelijk.

Als deel van het Nationaal Preventieakkoord is Nederland nu op weg om in 2035 een Rookvrije Generatie te realiseren: een generatie die tijdens het opgroeien volledig is beschermd tegen (mee) roken en de verleidingstactieken van de tabaksindustrie.

Op weg naar een Rookvrije Generatie! KWF Kankerbestrijding

Samen werken aan een beter leven met en zonder kanker

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief