Opzeggen donatie

Ben je vaste donateur voor een goed doel? En wil je je donateurschap beëindigen? Dan kun je jouw steun altijd gratis opzeggen.

Maar let op! Er zijn websites van opzegdiensten (zoals Xpendy.nl, Opzeggen.nl, Opzeggenbij.nl, 123opzeggen.nl, Abonnementopzeggen.nl, Dyme etc.) die je hierbij kunnen helpen. Maar hier zijn vaak kosten aan verbonden en dat is niet nodig. Een goed doel zal nooit geld vragen voor het verwerken van jouw opzegging. Bij sommige opzegservices lijkt het alsof je de opzegging bij het goede doel zelf regelt, bijvoorbeeld omdat het logo van het goede doel bij het opzegformulier staat. Dit is niet zo. Ondertussen verzamelt zo’n tussenpartij jouw persoonsgegevens, terwijl het goede doel die al van jou heeft. Ook dat is dus onnodig.

Rechtstreeks bij het goede doel
Als je online wilt opzeggen, doe dit dan rechtstreeks bij het goede doel. Voor een snelle verwerking zal het goede doel een aantal gegevens aan jou vragen en per wanneer je wilt stoppen met doneren. Mogelijk krijg je ook de vraag waarom je je donateurschap wilt opzeggen. Misschien wil je een ander doel steunen of heb je een klacht. Laat dat gerust weten, want zo kan het goede doel van jou leren om het beter te doen. Het goede doel zal daarna jouw opzegging direct verwerken.

Bij twijfel: neem contact op
Controleer goed of je op de opzegpagina van het goede doel zelf bent en niet dat je op de website van een tussenpartij zit. Als je niet zeker bent of je op de juiste website zit, dan kan je ook altijd het goede doel mailen of bellen om jouw opzegging in orde te maken. Wel zo gemakkelijk.

Waar moet je op letten als je je donateurschap wilt beëindigen?

  • Gebruik geen zoekmachine, maar ga direct naar de website van het goede doel om te voorkomen dat je op een website van een opzegdienst belandt.
  • Maak je toch gebruik van een zoekmachine? Controleer het adres van de website, zodat je zeker weet dat je op de website van het goede doel bent en niet op de website van een opzegdienst.
  • Kijk op de website van het goede doel of je informatie kunt vinden hoe je kunt opzeggen. Vaak staat dit onder ‘contact’ of kom je bij de juiste informatie door ‘opzeggen’ in te typen bij de zoekbalk (indien aanwezig).
  • Opzeggen bij een goed doel is altijd kosteloos.

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief