Burgerhulpverleners in de Eigen buurt

Hartstichting

Burgerhulpverleners in de Eigen buurt

Nederland wordt één zesminutenzone: als in Nederland iemand ergens op straat of thuis een hartstilstand krijgt dan kan er door de inzet van het oproepsysteem (HartslagNu) binnen zes minuten een AED en een burgerhulpverlener ter plaatse zijn om de reanimatie te starten.
Zo worden jaarlijks duizenden levens gered. 'Ik ben ontzettend dankbaar dat voor mij de hulp op tijd kwam.' Bijzonder is dat het systeem volledig draait op de onbaatzuchtige inzet van honderdduizenden vrijwilligers (burgerhulpverleners én AED-eigenaren) die helpen om levens te redden in hun buurt. Paulien: 'De hulptroepen in de buurt waren er snel, dankzij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners. Eerst Antoine, mijn buurman, vlak daarna kwam een tweede en derde burgerhulpverlener met een AED. Met een schok van de AED wisten ze mijn hartslag weer op gang te krijgen. Ik ben ontzettend dankbaar dat voor mij de hulp op tijd kwam.

Burgerhulpverleners in de Eigen buurt Hartstichting

De Hartstichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben, te léven! Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom werkt de Hartstichting aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen, op te sporen én beter te behandelen. Zo willen we ieders hart zo gezond mogelijk maken, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief