De magie van een Droomdag gaat nooit verloren en dragen we altijd bij ons

Dream4Kids

De magie van een Droomdag gaat nooit verloren en dragen we altijd bij ons

Ik ben Yarra (21 jaar). Drie jaar geleden ben ik met Dream4Kids in aanraking gekomen toen zij voor mijn twee jongere zusje een Droomdag hebben georganiseerd. Het was een Droomdag die sterker was dan de nachtmerrie waarin we ons als gezin al veel te lang bevonden.

Toen ik zes jaar oud was kreeg mijn moeder een nieuwe partner. Theo was zijn naam. Acht jaar lang zijn mijn zusjes, broertje, moeder en ik slachtoffer geweest van huiselijk geweld gevolgd door jarenlange stalking. Theo, inmiddels de ex-partner van mijn moeder, mishandelde ons zowel fysiek als mentaal. Als je als kind continu te horen krijgt dat je niks waard bent en gestraft wordt voor het simpelweg ‘er zijn’, dan raak je jezelf compleet kwijt. Wij groeiden op in een omgeving waarin een manipulatieve, narcistische man ons allen vasthield in zijn verstikkende greep. Blauwe plekken vervagen maar zijn woorden, daden en acties staan voor altijd in onze geheugens gegrift en laten onzichtbare wonden achter. Als grote zus doet het me pijn om te zien hoeveel invloed dit alles had en heeft op mijn jongere zusjes.

Je realiseert je pas echt de waarde van veiligheid, vertrouwen en vrijheid wanneer je deze kwijtgeraakt bent. Politie en justitie hebben geholpen met het waarborgen van onze reële veiligheid door Theo op te sluiten.

Dream4Kids heeft er met de Droomdag voor weten te zorgen dat mijn zusjes voor het eerst zagen hoe mooi de wereld kan zijn en dat er ook goede mensen bestaan, zoals Ferdi een dreamchaser bij Dream4Kids. Ik zal hem voor altijd dankbaar zijn omdat hij het voor elkaar kreeg om mijn zusjes te laten stralen.

Mijn zusjes stelden zich niet open naar anderen, zeker niet naar mannen, maar Ferdi was geduldig en na een tijdje zag ik mijn zusjes spreken over hun dromen met een lichte twinkeling die ze ver weggestopt hadden. Niet veel later was hun Droomdag. Ook ik mocht daarbij aanwezig zijn. Het was een geweldige dag en ondanks dat het de Droomdag van mijn zusjes was, kwam ook mijn droom uit door hen voor het eerst zo onbezorgd gelukkig te zien. De magie van die dag gaat nooit verloren en dragen we altijd bij ons. We leven niet meer alleen vanuit angst, maar vaker vanuit hoop en vertrouwen.

Een traumatische ervaring laat onzichtbare wonden achter. Een Droomdag helpt in het helingsproces. Ik hoop dat Dream4Kids nog veel Droomdagen mag organiseren voor kinderen met een trauma, omdat ik als geen ander weet hoeveel zo’n dag kan betekenen.

Hulpverlener Margot Franken werkt dagelijks met kinderen en meldt regelmatig kinderen met een trauma aan bij Dream4Kids. Over de impact van een Droomdag zegt zij:

''Als ik een ouder bel en zeg dat hun kind een Droomdag krijgt, is het eerst even stil. Daarna beginnen ze te huilen. Het is niet alleen de erkenning voor het kind, maar het betekent ook iets voor de ouders: het wordt mijn kind gegund. De helende werking van Dream4Kids begint dus al op dát moment. De Droomdag zelf is de kers op de taart. Het effect werkt lang door. Regelmatig nemen kinderen het fotoboek, dat ze van Dream4Kids krijgen, mee naar mijn praktijk om, ook jaren later nog, stil te staan bij die bijzondere dag. Een Droomdag kan voor kinderen een levens veranderende ervaring zijn."

De magie van een Droomdag gaat nooit verloren en dragen we altijd bij ons Dream4Kids

Dream4Kids laat de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling gaan tijdens een Droomdag. Deze dag is onderdeel van het behandelplan dat is opgesteld door een professionele hulpverlener. Een Droomdag geeft een kind moed en energie en betekent vaak een nieuwe start.