Tijdelijke én structurele voedselhulpverlening

Het Rode Kruis

Tijdelijke én structurele voedselhulpverlening

Waar het kan streven goede doelen naast directe hulp ook naar structurele oplossingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Rode Kruis.

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland toenemen. Steeds meer mensen houden niet genoeg geld over om voldoende en gevarieerd voedsel te kopen. Daarom heeft het Rode Kruis de voedselhulpverlening in Nederland uitgebreid met ontbijttassen en boodschappenkaarten. De ontbijttassen hebben een waarde van 10 euro en gaan naar gezinnen waarvan de kinderen vaak met een lege maag naar school gaan. Met de boodschappenkaart kunnen de mensen zelf kiezen welk eten zij kopen. Naast deze directe hulp (met vele partners) zet het Rode Kruis zich in voor structurele oplossingen, zodat voedselnoodhulp uiteindelijk niet meer nodig is.

Tijdelijke én structurele voedselhulpverlening Rode Kruis

Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.