Humanitas signaleert meer en grotere geldproblemen

Humanitas signaleert meer en grotere geldproblemen

Steeds meer mensen kloppen bij Humanitas aan vanwege geldproblemen. Ook hebben ze steeds grotere financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Humanitas heeft uitgevoerd.

Een enquête onder de coördinatoren van de vrijwilligersorganisatie laat zien dat 63% van de respondenten aangeeft dat er bij hun afdeling meer hulpvragen zijn van mensen met geldzorgen. In 2021 hielp Humanitas ruim 13 duizend mensen met ernstige geldproblemen. In 2022 steeg dat naar 17.492 en in 2023 waren dat al 24.266 mensen.

Bovendien ziet 44% van de Humanitas-coördinatoren dat bestaande geldproblemen verergerd zijn in het afgelopen jaar. Daarnaast signaleert 54% dat de deelnemers meer last van stress en gezondheidsklachten hebben door hun financiële problemen.

Klik hier voor het Humanitas onderzoek.

Alarmerend

"Deze cijfers zijn alarmerend", aldus Jerzy Soetekouw, directeur van Humanitas. "Onze vrijwilligers en coördinatoren zien mensen op hun dieptepunt. Zij vangen als eerste de signalen op dat het probleem vele malen groter is dan voorheen. Geldzorgen komen niet alleen meer voor, maar worden door de schuldenindustrie ook nog verergerd. Door die geldstress zien we vaak ook andere problemen ontstaan zoals eenzaamheid. Wij luiden de noodklok!"

Daarom is Humanitas de campagne 'Stop de schuldenindustrie' begonnen. Wil jij ook dat er een einde komt aan de schuldenindustrie? Teken dan de petitie.

Bron: Humanitas

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief