Zes genomineerden Nationale Vrijwilligersprijzen bekend. Wie wint?

Verbinding, eenzaamheid, vluchtelingen, LHBTQI, duurzaamheid en begeleiding naar de dood zijn de maatschappelijke thema’s die dit jaar de grote kanshebbers zijn in de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023.

De zes genomineerde vrijwilligersorganisaties die deze thema’s vertolken zijn Stichting Himilo uit Amsterdam, Met je Hart uit Geertruidenberg, Stichting Thuisgevers uit Kampen, DWH Delft, Kringloopwinkel de Doorsluizer in Maassluis en hospice De Luwte in Soest. Hier kun je ze alle zes zien!

346 Inzendingen

De afgelopen maanden konden alle vrijwilligersorganisaties uit heel Nederland zich aanmelden. We vroegen vrijwilligersorganisaties om verhalen in te sturen over wat hen zo aangrijpt in hun vrijwilligerswerk. Het resulteerde in 346 one-minute vlogs te zien via www.vrijwilligersprijzen.nl.

86 Prijzen

De zes genomineerden maken nu kans op de hoofdprijs van 15.000 euro en vijf tweede prijzen van 2.000 euro. Organisaties die niet tot de top 6 behoren maken nog steeds kans op een van de tachtig derde prijzen van elk 750 euro. Deze tachtig worden tijdens de uitreiking op 16 juni aanstaande bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 16 juni in Pathé Buitenhof in Den Haag. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door de Nationale Postcode Loterij.

Videoportretten

De komende maanden neemt filmmaker Ramon Masius van Tellis Media zes videoportretten op van de genomineerde vrijwilligersorganisaties. Interviewer Bas Westerweel gaat samen met Ramon op zoek naar het hart van de organisaties. Wat doet hun hart tikken? Waarom vinden ze hun vrijwilligerswerk belangrijk?

Documentaire exclusief in Pathé

Naast de portretten maken ze een documentaire over vrijwilligerswerk. De documentaire laat de kijker zien en voelen wat vrijwilligerswerk ECHT met je doet: “Vrijwilligerswerk gaat veel verder dan alleen het doen en verzetten van werk, het gaat onder je huid zitten en komt in je bloed en vanuit het hart.”. De documentaire is exclusief tijdens de uitreiking op 16 juni 2023 in de bioscoop van Pathé te zien

Bron: Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV)

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.