Bij JDRF krijgt type 1 diabetes de volle aandacht

Robin Goudeketting

Actief bij Stichting JDRF Nederland sinds 2017

Bij JDRF krijgt type 1 diabetes de volle aandacht

Samen stappen zetten richting een wereld zonder type 1 diabetes: dat is het doel van Stichting JDRF Nederland. JDRF steunt internationale wetenschappers bij het zoeken naar een oplossing voor type 1. Dat lukt niet zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers. Robin Goudeketting is één van hen. Als vrijwilliger draagt hij bij aan de preventie, beter behandeling en uiteindelijk de genezing van type 1 diabetes.

Wie ben je?

Ik ben Robin Goudeketting en ik ben 28 jaar jong. Ik werk als webdeveloper (full stack developer). In het dagelijks leven zit ik dus erg veel.

Wat betekent type 1 diabetes voor jou?

Ik heb zelf type 1 sinds 2012-2013; het exacte jaar vergeet ik altijd. Het betekent dat ik elke dag met diabetes bezig ben. Maar ik laat diabetes mijn leven niet bepalen. Ik houd namelijk van sporten en lekker eten. Daarom probeer ik te zorgen dat mijn bloedsuiker naar mij luistert en dat het niet andersom is.

Hoe kwam je in aanraking met JDRF Nederland?

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met JDRF was heel toevallig. Ik had al zo'n drie jaar type 1 en was met een vriend een wandeling aan het maken van Utrecht naar Zwolle. Daarbij kwamen we langs Zeist en op de dag dat we daar waren, organiseerde JDRF daar de JDRF One Walk: het jaarlijkse fundraise-event van JDRF. Daar heb ik met een aantal vrijwilligers gepraat over JDRF en niet lang daarna heb ik me aangemeld als vrijwilliger.

Wat doe je voor JDRF Nederland?

Ik ben begonnen bij JDRF als wetenschapsschrijver. Zo ben ik een keer host geweest bij de wetenschapsupdate op de JDRF One Walk en heb ik meerdere artikelen geschreven om de onderzoekspagina's op de oude website te vernieuwen. Tegenwoordig help ik vooral bij het plaatsen van de nieuwe content op de website en zorg ik samen met anderen dat alles daar up to date is.

Waarom support je het werk van JDRF?

Wat ik mooi vind aan JDRF is dat de focus op het onderzoek ligt en de stichting draait specifiek om type 1 diabetes. Hierdoor krijgt de ziekte die een grote rol in mijn leven speelt de volle aandacht. Daarnaast werken er gewoon ook heel leuke mensen bij JDRF en dat helpt ook mee!

Bij JDRF krijgt type 1 diabetes de volle aandacht JDRF Nederland

JDRF werkt aan een wereld zonder type 1 diabetes. Dit doen we door te investeren in onderzoek naar deze auto-immuunziekte. Ons doel is het versnellen van levensveranderende doorbraken voor het behandelen, voorkomen en genezen van type1 diabetes en haar complicaties. Daarnaast willen we door middel van voorlichting meer bekendheid over type 1 diabetes genereren en de kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes verbeteren.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief