Natuurlijke speelplek in Arnhem

Mevrouw Schenk

Actief bij Jantje Beton sinds 2014

Natuurlijke speelplek in Arnhem

De buurtkinderen vonden het plein bij Brede School de Spil, een belangrijke speelplek in de Arnhemse wijk Malburgen-West, erg kaal en saai. Het plein daagde de kinderen niet uit om te spelen en ze verveelden zich er snel. Danielle Schenk, buurtbewoner en ouder: "Juist omdat dit plein een buurtfunctie heeft, is de steun die wij onder andere van Jantje Beton kregen van grote waarde voor alle buurtkinderen. Met de extra financiële hulp heb­ben we, samen met de kinderen een uitdagende, natuurlijke speelplek realiseren. Samen, want het leuke is dat de kinderen zelf de meest fantastische ideeën bedachten. De nieuwe plek sluit nu heel mooi aan bij datgene wat kinderen het allerliefste doen als ze buitenspelen. En ook de andere buurtbewoners komen er nu met veel meer plezier."

De kinderen zijn blij met de nieuwe plek: "Eindelijk een leuke buitenspeelplek dichtbij huis!" Voortaan kunnen ze daar samen eindeloos klauteren op het balanceerpad, spelletjes doen in het houten palenwoud en lekker kliederen bij de zandspeelplaats met waterpomp.

(foto: Jantje Beton, M. Wijnbergh)

Natuurlijke speelplek in Arnhem Jantje Beton

Jantje Beton heeft als droom dat in 2032 weer alle kinderen in Nederland minimaal 1 uur per dag intensief spelen! Kinderen moeten spelen voor een gezonde ontwikkeling. Door te spelen leren kinderen dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen zorgt voor creativiteit, en het houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Als we heel eerlijk zijn, zouden niet alleen kinderen wat meer moeten spelen! Daarom blijven wij ons inzetten voor een spelende wereld.