Natuurlijke speelplek in Arnhem

Mevrouw Schenk

Actief bij Jantje Beton sinds 2014

Natuurlijke speelplek in Arnhem

De buurtkinderen vonden het plein bij Brede School de Spil, een belangrijke speelplek in de Arnhemse wijk Malburgen-West, erg kaal en saai. Het plein daagde de kinderen niet uit om te spelen en ze verveelden zich er snel. Danielle Schenk, buurtbewoner en ouder: 'Juist omdat dit plein een buurtfunctie heeft, is de steun die wij onder andere van Jantje Beton kregen van grote waarde voor alle buurtkinderen. Met de extra financiële hulp heb­ben we, samen met de kinderen een uitdagende, natuurlijke speelplek realiseren. Samen, want het leuke is dat de kinderen zelf de meest fantastische ideeën bedachten. De nieuwe plek sluit nu heel mooi aan bij datgene wat kinderen het allerliefste doen als ze buitenspelen. En ook de andere buurtbewoners komen er nu met veel meer plezier.'

De kinderen zijn blij met de nieuwe plek: 'Eindelijk een leuke buitenspeelplek dichtbij huis!' Voortaan kunnen ze daar samen eindeloos klauteren op het balanceerpad, spelletjes doen in het houten palenwoud en lekker kliederen bij de zandspeelplaats met waterpomp.

(foto: Jantje Beton, M. Wijnbergh)

Natuurlijke speelplek in Arnhem Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Kinderen spelen niet genoeg buiten. We dreigen een generatie te verliezen aan ‘binnenzitten’, terwijl buitenspelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Jantje Beton zet zich samen met anderen onvermoeid in voor meer speelplekken, waar alle kinderen vandaag kunnen spelen, voor een gelukkige, gezonde generatie morgen. Daarom zegt Jantje Beton; Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief