App Streetlife, info voor het overleven op straat in Amsterdam.

De Regenboog Groep geeft al jaren het Blauwe Boekje uit. Het is een gidsje met praktische informatie voor het overleven op straat in Amsterdam. De informatie uit het Blauwe Boekje is nu ook beschikbaar via een app, Streetlife. De app is er voor Android en Apple en is voor iedereen gratis te downloaden, voor daklozen en voor hulpverleners.

Vind je weg op straat

Word je dakloos is Amsterdam? Dan moet je jouw weg zien te vinden in een nieuwe wereld. Waar kan je douchen, eten en schone kleren krijgen? Kan je je inschrijven voor maatschappelijke opvang of een permanente huisvesting? Waar vind je maatschappelijk werk, medische en psychische zorg? Via de Streetlife-app is het aanbod nu altijd binnen handbereik. De basis van de app is een kaartje. Daarmee vind je gemakkelijk je weg door de straten van de stad, totdat je letterlijk bij de hulp- of dienstverlening op de stoep staat.

Smart op straat

In de inloophuizen van de Regenboog Groep zien ze meer en meer bezoekers met een smartphone. Dat is niet gek, want zonder internet is het lastig overleven. Steeds meer zaken kunnen alleen maar online. Ook voor de hulpverleners is het fijn als cliënten bereikbaar zijn, juist omdat ze geen adres hebben en dus overal in de stad kunnen zijn.

Zij schatten dat ongeveer 70% van onze bezoekers een smartphone heeft. Voor hen is de app bereikbaar, voor de anderen blijft het papieren Blauwe Boekje gewoon bestaan. Het Blauwe Boekje is voor organisaties te bestellen bij de Repro van De Regenboog Groep.

Android

Apple

Jouw informatie in de app

Heeft jouw organisatie aanbod dat belangrijk is voor mensen die op straat moeten overleven? Dan vermelden ze dat graag in de app. Want ze willen dat de hulp die er is ook terecht komt bij de mensen waarvoor die bedoeld is. Stuur jouw gegevens aan: socialekaart@deregenboog.org

Streetlife is mede mogelijk gemaakt door Jeroen Goeman Borgesius (Enjoy My City)

Bron: Regenbooggroep