Dromen komen uit!

Jeroen Peters

Actief bij Stichting Dream4Kids sinds april 2011

Dromen komen uit!

Bijna 10 jaar geleden was ik op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk om eens andere kanten van mezelf te ontwikkelen. Creatief bezig zijn, de wereld door de ogen van een kind bekijken en netwerken. Allemaal vaardigheden die je bij Dream4Kids volop kunt ontwikkelen. Ik vind het nog steeds geweldig dat je het hele traject van droomintake tot verslaglegging zelf mag invullen.

In deze jaren heb ik presentaties gegeven voor serviceclubs en informatieavonden, cheques in ontvangst mogen nemen, maar bovenal Droomdagen georganiseerd. Elk jaar wil ik minimaal 1 Droomdag organiseren en zodoende ben ik nu bezig met Droomdag nummer 13.

Het allerleukste om vrijwilliger te zijn bij Dream4Kids dat is eigenlijk te veel om op te noemen na zoveel dromen. Enkele momenten zijn me wel speciaal bijgebleven. Zoals met gierende banden door de binnenstad van Brussel scheuren, vergezeld door een politie-escorte na een meet & greet met wereldband Toto. Of die keer dat het droomkind en zijn vriendje zo opgingen in de achtervolging van de boef met een politiewagen dat ze uit de auto sprongen om de boef te vangen. Of een droomkind in één van de snelste auto's van de wereld laten rijden: de Bugatti Chiron!

Het blijft elke keer fantastisch om die lach op het gezicht van het kind te zien. Daar doe je het voor!

Dromen komen uit! Dream4Kids

Dream4Kids laat de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling gaan tijdens een Droomdag. Deze dag is onderdeel van het behandelplan dat is opgesteld door een professionele hulpverlener. Een Droomdag geeft een kind moed en energie en betekent vaak een nieuwe start.