Werken met sprankelende mensen

Simone Schuil

Actief bij Stichting Vrienden van de Hoop sinds 2013, Administratief medewerker

Werken met sprankelende mensen

Simone Schuil (42) is vrijwilliger bij Vrienden van De Hoop. “Ik was op een avond in de kerk en daar vertelden ze over de mogelijkhe­den”, vertelt ze. “Ik heb zelf geen mensen met een verslaving in mijn omgeving, maar ik vind het mooi hoe mensen bij De Hoop worden geholpen. Eerst leek het me wel vreemd om tussen allemaal betaalde mensen te zitten, maar het is heerlijk. Op de afdeling organiseren we evene­menten om fondsen te werven en hebben we contacten met donateurs.”

“Ik vind het heel mooi werk”, vertelt Simone verder. “De mensen die hier werken lijken allemaal te sprankelen. Hoe ze hun geloof uitdragen is echt een voorbeeld voor me. Het is ook erg gaaf dat hier veel mensen werken die zelf bij De Hoop behandeld worden of behandeld zijn. Je ziet in de praktijk dat de zorg werkt!”

(foto: B. Kok, De Hoop)

Werken met sprankelende mensen Vrienden van De Hoop

Te laten dan wel doen voorzien in de behoefte aan hulpverlening naar Bijbelse normen aan mensen in nood. In het bijzonder is de hulpverlening gericht op volwassenen, jongeren of kinderen met een psychiatrische aandoening, een psychische aandoening, psychosociale problematiek en of een verslavingsprobleem. Dit "voorzien" is in geld en/of in gebouwen en/of andere activiteiten en alleen gericht op de hulp die Stichting De Hoop en/of daarmee verbonden instellingen bieden. Daarnaast geeft de stichting voorlichting en ondersteunt ze de preventiewerkzaamheden.