Meer dan 1.5 miljoen handtekeningen voor een bontvrij Europa

De meer dan 1.5 miljoen handtekeningen die verzameld zijn als steun aan het burgerinitiatief Fur Free Europe zijn officieel aangeboden aan de Europese Commissie. De commissie zal voor het eind van het jaar een reactie moeten geven op het initiatief.

Afgelopen maart stopte Eurogroup for Animals, een overkoepelende Europese organisatie voor 85 dierenrechtenorganisaties waaronder de Dierenbescherming, met het verzamelen van handtekeningen voor het burgerinitiatief Fur Free Europe. Het beoogde aantal handtekeningen was namelijk bereikt. In minder dan 10 maanden zijn rond de 1.7 miljoen handtekeningen verzameld. Veel meer dan de benodigde 1 miljoen om een voorstel in te mogen dienen bij de Europese Commissie. Wat een mooi resultaat!

Fur Free Europe wil een verbod op bont om meerdere redenen. Allereerst omdat wilde dieren die voor hun bont gehouden worden, zoals vossen en wasberen, gehouden worden in kleine kooien en hierdoor hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen. Daarnaast vormen deze zogenoemde pelsdierfokkerijen een risico voor de gezondheid, zowel voor dier als mens, en worden er giftige stoffen gebruikt tijdens het productieproces. Ten slotte ontsnappen er ook geregeld dieren. Deze hebben vervolgens een impact op de rest van het wildleven en vormen een risico voor de biodiversiteit

De Dierenbescherming hoopt dat de Europese Commissie met een besluit komt dat in lijn is met de wens van meer dan 1.5 miljoen Europese burgers.

Bron: Dierenbescherming

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief