Puma stopt met kangoeroeleer

Sportmerk Puma stopt met het gebruik van kangoeroeleer. Het merk kondigt in een persbericht aan niet langer kangoeroes te gebruiken in de KING voetbalschoenen, maar te kiezen voor niet-dierlijk en deels gerecycled materiaal. World Animal Protection is daar enorm blij mee: een grote win voor kangoeroes!

Achter kangoeroeproducten schuilt een jacht die enorm kangoeroeleed veroorzaakt. Daarom startten World Animal Protection in 2021 een grote campagne tegen het gebruik van kangoeroes in producten zoals voetbalschoenen, schaatsen en hondenvoer. In Nederland werden kangoeroeproducten nog op grote schaal verkocht, bleek uit hun inventarisatie. Ook andere Europese organisaties, zoals Eurogroup for Animals, GAIA, LAV en Kangaroos Alive voerden actie tegen kangoeroeproducten.

En met succes. Bedrijven als Bol.com en schaatsmerk Viking besloten eerder al geen kangoeroeproducten meer te gaan verkopen. Nu geeft ook Puma het juiste voorbeeld.

Sanne Kuijpers, campagnemanager Dieren in het wild bij World Animal Protection: 'We feliciteren Puma met deze mooie stap. Elk jaar worden zo'n 1,6 miljoen wilde kangoeroes in Australië bejaagd voor hun vlees en huid. Tot 40 procent van de schoten is niet direct fataal, waardoor kangoeroes een langzame, pijnlijke dood sterven of verminkt aan de jager ontkomen. Gelukkig draagt Puma daar vanaf dit jaar niet meer aan bij. We roepen ook andere bedrijven, zoals Nike en Adidas, op te stoppen met het gebruik en de verkoop van kangoeroeleer.'

De Europese petitie voor een importverbod op kangoeroeproducten in Europa staat nog open. Teken jij ook voor de kangoeroes?

Bron: World Animal Protection

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief