Succesvolle tweede editie ALS Sunrise Walk brengt een recordbedrag van ruim 700.000 euro op

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari organiseerde Stichting ALS Nederland voor de tweede keer de ALS Sunrise Walk in Utrecht. De 2000 deelnemers die dit jaar meeliepen haalden gezamenlijk een recordbedrag op van € 702.849. De ALS Sunrise Walk is een jaarlijks terugkerend evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Deelnemers uit het hele land lopen in een nachtelijke tocht de zonsopgang tegemoet en zetten zo de ziekte ALS op een bijzondere manier in het licht.

Een run op de tickets

“De aanmeldingen voor de ALS Sunrise Walk gingen dit jaar zo hard dat we de inschrijvingen vroegtijdig moesten sluiten en nog veel mensen last minute hebben moeten teleurstellen”, vertelt Frederique Kram, woordvoerder van Stichting ALS Nederland. “De locatie kon qua capaciteit niet meer mensen aan en voor ons staat voorop dat we de kwaliteit van het evenement willen waarborgen. We zijn overdonderd door de geweldige opbrengst en kijken uit naar de volgende editie”.

De zonsopgang tegemoet

Door de donkere nacht liepen wandelaars met lichtjes aan hun kleding als een lint van hoop door de historische binnenstad vanuit het donker de zonsopgang tegemoet. “De zonsopgang staat symbool voor de toekomst met een behandeling of medicijn voor deze mensonterende ziekte.”, aldus Frederique. “We geloven dat we met meer onderzoek de oplossing voor ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS kunnen vinden. Hierbij hebben we geen tijd te verliezen. Als je de diagnose krijgt, heb je een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar. Zolang er nog geen oplossing is, investeren we ook in projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten verbeteren.”

Deelnemers konden dit jaar kiezen uit een afstand van 25,15 of 5 kilometer maar iedereen finishte rond zonsopkomst bij de Jaarbeurs. Daar onthulden patiënten die hadden deelgenomen het eindbedrag.

Het bekend gemaakte bedrag van € 702.849 is een voorlopige eindopbrengst. Tot eind maart kan er worden gedoneerd via: www.alssunrisewalk.nl

Bron: ALS Nederland

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief