Zij Lacht gaat samenwerken met Bijbelgenootschap

Zij Lacht, een snelgroeiend Bijbelplatform voor vrouwen, gaat vanaf 1 april samenwerken met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘Ik zie ernaar uit om onze krachten te bundelen en nog meer mensen te helpen om de Bijbel te openen en toe te passen in hun leven’, zegt oprichtster Liza Kruit-de Jonge.

Om Zij Lacht verder te laten groeien, zocht Liza Kruit-de Jonge samenwerking met een organisatie die aansluit bij haar missie. Liza: ‘Zes jaar geleden richtte ik Zij Lacht op vanuit het verlangen om vrouwen te helpen om de Bijbel te lezen, te begrijpen en te leven. Hoewel ik met een fantastisch team samenwerk, groeide het idee dat het beter is om de verantwoordelijkheid gezamenlijk te dragen. Ik hoefde niet lang na te denken toen ik me afvroeg welke organisatie onze missie deelt: het NBG.’

Het NBG verwelkomt de aansluiting van Zij Lacht. Stefan van Dijk, manager Ontwikkeling en Uitgeven: ‘Een van onze twee hoofddoelstellingen is dat ieder die dat wil de Bijbel kan ontdekken, lezen en omarmen. We zijn dankbaar dat we met Liza en haar team aan dat doel invulling geven. We hopen en vertrouwen dat we de beweging die Liza op gang bracht, kunnen laten groeien in de komende jaren.’

Bijbeloverdenkingen, kloosterweekenden en evenementen

De website zijlacht.nl trekt maandelijks zo’n 50.000 unieke bezoekers en Zij Lacht heeft via de sociale media zo’n 24.000 volgers, waarvan de meeste op Instagram. Het platform bereikt een gevarieerd publiek: van traditioneel-kerkelijk en charismatisch tot niet-kerkelijk en zoekend. Een vast en veelgelezen onderdeel is de dagelijkse Bijbelse overdenking. Die staat ’s morgens om 6 uur online en wordt geschreven door een team van vrijwillige schrijfsters. Daarnaast biedt Zij Lacht Bijbelstudies, kloosterweekenden en evenementen aan waarmee vrouwen zich in de Bijbel kunnen verdiepen.

Voor de community van Zij Lacht verandert er nagenoeg niets. Het platform gaat verder met hetzelfde aanbod, in dezelfde stijl en vormgeving en met hetzelfde team, Liza Kruit-de Jonge en haar medewerkers.

Bron: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief